Ενιαία εθνική πρόταση για τη διαχείριση του προσφυγικού
Συνέντευξη στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 102 FM

102fm«Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί προσέρχονται σήμερα με διάθεση να υπάρξει μια ενιαία εθνική πρόταση στη διαχείριση του προσφυγικού», τόνισε στον 102FM της ΕΡΤ3, και την Ασπασία Βούζη, η βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Χαρά Κεφαλίδου, σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό 102FM της ΕΡΤ3 και την δημοσιογράφο Ασπασία Βρούζη, σήμερα Παρασκευή 4 Μαρτίου.

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο η χώρα μας να ασκήσει βέτο, τόνισε ότι δεν θα έχει κανένα νόημα αν τα σύνορα κρατιούνται κλειστά. «Πρέπει να σταματήσει ο λεονταρισμός που επιδεικνύει πολλές φορές η ελληνική κυβέρνηση», σημείωσε.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο εξετάζεται το ενδεχόμενο συμφωνίας με την Τουρκία για επαναπροώθηση μεταναστών, ανέφερε πως «θα είναι προς τη θετική κατεύθυνση αν καταφέρουμε και επιτευχθεί τελικά συμφωνία μεταξύ, ουσιαστικά, Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας».

Τέλος, πρόσθεσε ότι «το προσφυγικό για την Ελλάδα πρέπει να το δούμε και ως χρυσή ευκαιρία να πάρουμε πρωτοβουλίες διεθνούς συνεργασίας και να μην σερνόμαστε πίσω από εθνικές πολιτικές που αναπτύσσουν μεμονωμένες χώρες της Ευρώπης. Να δώσουμε ένα μήνυμα τόσο προς τους ευρωπαίους εταίρους, όσο και προς τους πρόσφυγες, ότι η Ελλάδα δεν αντέχει», ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι «όσο περνάνε οι μέρες θα πληθαίνουν και οι φωνές που θα ζητούν την ενεργό εμπλοκή των αραβικών χωρών».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: