Επιστολή Προέδρου Δ.Σ. σχετικά με σοβαρά προβλήματα του Χριστοδούλειου Ορφανοτροφείου Θηλέων
Κατάθεση Αναφοράς προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εργασίας Αρ.Πρωτ. 1232/27.01.2021

Αναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη με αφορμή την Επιστολή του Προέδρου Δ.Σ. του Χριστοδούλειου Ορφανοτροφείου Θηλέων σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που δυσχεραίνουν το έργο τους. Την Αναφορά συνυπογράφει ο Γιώργος Μουλκιώτης, βουλευτής Βοιωτίας και υπεύθυνος Τομέα Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τους Υπουργούς:
– Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως
– Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη

Θέμα: «Επιστολή Προέδρου Δ.Σ. Χριστοδούλειου Ορφανοτροφείου Θηλέων σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που δυσχεραίνουν το έργο τους απέναντι στα φιλοξενούμενα παιδιά»

Το Χριστοδούλειο είναι ένα Ορφανοτροφείο Θηλέων και φιλοξενεί σήμερα 30 κορίτσια ηλικίας από 7 έως 24 ετών. Όλα τα παιδιά φοιτούν στα σχολεία της περιοχής από τον Παιδικό Σταθμό μέχρι το Λύκειο και σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της Αθήνας και της επαρχίας και τα έξοδά τους καλύπτονται αποκλειστικά από συνδρομές.
Ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Χριστοδούλειου Ορφανοτροφείου μέσω της επιστολής του μας γνωστοποίησε δύο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
1) Επειδή είναι πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθουν στα έξοδα κάλυψης των αναγκών των φοιτητριών που επιτυγχάνουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και χρειάζεται να γίνει η μετοίκηση τους σε σχολές τις περιφέρειας, παρακαλούν να τους δίνεται το δικαίωμα της μεταγραφής στις σχολές της Αθήνας για να διαμένουν κατά τη διάρκεια της φοίτησης τους, στο χώρο του Ιδρύματος.

2) Επειδή κάποια παιδιά φτάνουν στο Χριστοδούλειο Ορφανοτροφείο κατόπιν Εισαγγελικής εντολής, λόγω ακαταλληλότητας των φυσικών γονέων τους και πολλές φορές χρήζει απαραίτητη η άρση της επιμέλειας των παιδιών από τους γονείς τους και η ανάθεση της στο Ορφανοτροφείο, ζητούν να δικαιούται, ως φορέας, το επίδομα τέκνων για τα παιδιά που έχουν την επιμέλεια.

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή του Προέδρου του Δ.Σ. του Χριστοδούλειου Ορφανοτροφείου Θηλέων και παρακαλούμε όπως επιμεληθείτε των ζητημάτων που αυτή θέτει και μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.

Οι Αναφέροντες Βουλευτές

Χαρά Κεφαλίδου

Γιώργος Μουλκιώτης

Μπορείτε να δείτε τη σχετική επιστολή του Προέδρου του Δ.Σ. του Χριστοδούλειου Ορφανοτροφείου Θηλέων εδώ.

Μπορείτε να δείτε την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων εδώ.