Η Χαρά Κεφαλίδου στον ραδιοφωνικό σταθμό “Κανάλι Ένα 90.4fm” του Πειραιά
Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό "Κανάλι Ένα 90.4fm" του Πειραιά

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής N. Δράμας και υπεύθυνη Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής στον ραδιοφωνικό σταθμό “Κανάλι Ένα 90.4fm” του Πειραιά, στην εκπομπή «ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ» με τον δημοσιογράφο Νίκο Μπαρδούνια για το πολυνομοσχέδιο παιδείας και για θέματα υγείας.

Η βουλευτής επισήμανε ότι “είναι αντιδημοκρατικό, αντιδεοντολογικό και αντικοινοβουλευτικό θέμα, η κάθε Κυβέρνηση να δέχεται τις τροπολογίες μόνο των δικών της βουλευτών. Οι προτάσεις που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής για τροπολογίες είναι προτάσεις ελλείμματος της ίδιας της Υπουργού να μπορέσει να κλείσει κάποια  σημαντικά θέματα. Μετά από δέκα χρόνια κρίσης και δύο μήνες πανδημίας τα δεδομένα, οι βεβαιότητες και τα αυτονόητα έχουν αλλάξει. Είναι καιρός  να ωριμάσει και το πολιτικό μας σύστημα.”

Για το θέμα της Υγείας τόνισε ότι “δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένας προϋπολογισμός αλλά ως κοινωνικό αγαθό. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα στιβαρό, δημόσιο και ποιοτικό σύστημα υγείας. Για τα εθνικά θέματα, το θέμα της Υγείας και το θέμα της Παιδείας πρέπει να υπάρχει εθνική πολιτική και συνεννόηση από όλα τα κόμματα.”

Τέλος ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις την επόμενη εβδομάδα, συνέστησε “ψυχραιμία, καθαρό μυαλό και να μην αισθανθούν ότι αυτή είναι η μοναδική ευκαιρία που έχουν στη ζωή τους. Είναι μια προσπάθεια, ένας αγώνας που σίγουρα ο καθένας θέλει να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα.”

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ: