Χαρά Κεφαλίδου: Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γνώριζε εδώ και 8 μήνες ότι δεν λειτουργεί το αναβατόριο ΑμΕΑ στην Ακρόπολη
Δήλωση για ολιγωρία ΥΠΠΟΑ και μη λειτουργία του αναβατόριου των ΑμΕΑ στην Ακρόπολη

Με αφορμή την ολιγωρία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που είχε ως αποτέλεσμα τη μη λειτουργία του αναβατόριου των ΑμΕΑ στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής και υπεύθυνη Πολιτισμού και Αθλητισμού προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Ας δεχθούμε ότι ο κεραυνός που έπληξε πριν από μερικούς μήνες τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης ήταν τόσο ισχυρός που το Υπουργείο Πολιτισμού δεν κατάφερε – με τα κατάλληλα αντικεραυνικά συστήματα που λειτουργούν παντού στον κόσμο τον 21ο αιώνα – να προστατεύσει το Μνημείο και τους επισκέπτες.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού γνώριζε εδώ και 8 μήνες ότι το Αναβατόριο των ΑμΕΑ στην Ακρόπολη δεν λειτουργεί. Πιστή όμως στην τακτική του Πόντιου Πιλάτου αποποιείται των ευθυνών της. Μεταθέτει την ανευθυνότητα και την ολιγωρία της σε στελέχη της Διοίκησης των Υπηρεσιακών Μονάδων του Υπουργείου για ακόμη μια φορά. Για ακόμη μια φορά όμως εκτίθεται ανεπανόρθωτα και η χώρα εν μέσω μάλιστα τουριστικής περιόδου.

Αλήθεια, τι έκανε το Υπουργείο Πολιτισμού τόσους μήνες που γνώριζε ότι το αναβατόριο βρίσκεται εκτός λειτουργίας; Τι έκανε τόσους μήνες το Υπουργείο Τουρισμού που γινόταν δέκτης παραπόνων από τουρίστες; Γιατί στην επίσημη ιστοσελίδα (ελληνική και αγγλική έκδοση) του Υπουργείο Πολιτισμού αναφέρεται ξεκάθαρα ότι ‘Λειτουργεί αναβατόριο για αμαξίδια, εμποδιζόμενα άτομα και γονέα που μόνος/η συνοδεύει δύο ή περισσότερα βρέφη. Το αναβατόριο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 350μ. από την κεντρική είσοδο του αρχαιολογικού χώρου’; (σχετικό link: http://odysseus.culture.gr/h/3/gh355.jsp?obj_id=2384).

Αιδώς Αργείοι του Υπουργείου Πολιτισμού!».