Επιτακτική και επιβεβλημένη η ανάγκη προκήρυξης δεύτερης θέσης ειδικού παθολόγου στο Νοσοκομείο Δράμας
Κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Υγείας

Αναφορά κατέθεσε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προς τον Υπουργό Υγείας κ.Ανδρέα Ξανθό, σχετικά με την επιτακτική και επιβεβλημένη ανάγκη προκήρυξης δεύτερης θέσης ειδικού παθολόγου στο Νοσοκομείο Δράμας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής.

Στην Αναφορά της η βουλευτής καταθέτει και την επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, με την οποία συμπαρίσταται στο επιτακτικό αίτημα των ιατρών της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Δράμας.

Η σημερινή Αναφορά της βουλευτή έρχεται να προστεθεί σε σειρά αναφορών της προς τον αρμόδιο Υπουργό, τις οποίες έχει καταθέσει κατά το παρελθόν και αφορούν στις αυξημένες ανάγκες και τον μεγάλο όγκο των ασθενών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

Αναφορά

Προς τον: Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό
Θέμα: «Επιτακτική και επιβεβλημένη η ανάγκη προκήρυξης δεύτερης θέσης ειδικού παθολόγου στο Νοσοκομείο Δράμας.»

Σας υποβάλλω επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, με την οποία συμπαρίσταται στο επιτακτικό αίτημα των ιατρών της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Δράμας, για άμεση προκήρυξη δύο θέσεων ειδικών παθολόγων, προκειμένου να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες της.

Στην ίδια επιστολή ο εν λόγω Σύλλογος επισημαίνει ότι η μοναδική Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Δράμας έχει 54 κλίνες και χρήζει άμεσης ανάγκης πρόσληψης δεύτερου ειδικού παθολόγου για την εύρυθμη λειτουργία της.

Λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες των ασθενών, ως μόνη εναλλακτική λύση, προτείνουν την επανασύσταση της β΄ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Δράμας, για την οποία σας έχω υποβάλλει σχετικές ερωτήσεις και αναφορές στο παρελθόν.

Παρακαλώ όπως επιληφθείτε του ζητήματος και μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.

Η Αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Δείτε τη σχετική επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας εδώ.