Το Τμήμα Οινολογίας δεν είναι σημαντικό μόνο για τη Δράμα. Είναι σημαντικό για όλη την ΑΜΘ, για όλη την Ελλάδα
Δήλωση σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με το Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ ΑΜΘ, στη Δράμα

Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με το Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ ΑΜΘ που βρίσκεται στη Δράμα η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο Νομό προχώρησε στην παρακάτω δήλωση.

«Εξαιρετικά κρίσιμο θέμα. Με Απόφαση της Συγκλήτου και τη λήξη της θητείας του Προέδρου του Τμήματος Οινολογίας μαθαίνουμε ότι τοποθετείται νέος Πρόεδρος που το γνωστικό του αντικείμενο δεν έχει σχέση με το Τμήμα. Μια τέτοια τοποθέτηση όμως οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε υποβάθμιση του Τμήματος Οινολογίας που με αγώνες χρόνων καταφέραμε να ανθίσει και σήμερα να δημιουργεί άξιους επιστήμονες που απορροφώνται από την αγορά του κλάδου.

Σίγουρα κανείς δεν είναι μόνιμος. Υπάρχει πάντα η αντικατάσταση μετά από ένα χρονικό διάστημα και όταν εξαντλούνται οι θητείες. Θα έπρεπε όμως ο νέος Πρόεδρος να έχει άμεση συνάφεια με το Τμήμα, τη Διοίκηση του οποίου θα αναλάβει. Μας προβληματίζει ότι τόσα χρόνια το ΤΕΙ ΑΜΘ αναφέρεται στον ιστότοπό του και στο Πρόγραμμα ‘Διαύγεια’ ως ΤΕΙ Καβάλας. Τέτοιο ΤΕΙ δεν υπάρχει, ούτε πρόκειται να γίνει! Υπάρχει μόνο ΤΕΙ ΑΜΘ!».

Η βουλευτής αναφέρθηκε και στο ζήτημα της λειτουργίας των Οργάνων Διοίκησης του ΤΕΙ ΑΜΘ. Συγκεκριμένα τόνισε: «Έγιναν καταγγελίες για τη σύνθεση της Συγκλήτου ότι είναι στα όρια της νομιμότητας. Εάν αυτές ισχύουν αυτό συνεπάγεται μη νόμιμη σύνθεση Οργάνου και άρα άκυρες Αποφάσεις. Η Σύγκλητος έχει συνεδριάσει εδώ και τρεις ημέρες. Είναι δυνατόν να μην υπάρχει η Απόφασή της ανηρτημένη στη ‘Διαύγεια’; Είναι δυνατόν να μην έχει κοινοποιηθεί; Υπάρχει το Αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ-ΤΕΙ αλλά πρωτίστως υπάρχει η νομιμότητα! Το Τμήμα Οινολογίας δεν είναι σημαντικό μόνο για τη Δράμα. Είναι σημαντικό για όλη την ΑΜΘ, για όλη την Ελλάδα».

Δείτε το σχετικό βίντεο της δήλωσης στην εκπομπή Παρεμβάσεις, στην τηλεόραση του STAR Βορείου Ελλάδος: