Δήλωση για την Εκπρόθεσμη Τροπολογία Αρ.958/135/10-3-2017 που αφορά Τροποποίηση του Σχεδίου Σύμβασης Δωρεάς Μετοχής της ΑΕ “ΚΠΙΣΝ”

“Με απορία διάβασα την Εκπρόθεσμη Τροπολογία – όχι για το εκπρόθεσμο αυτό το συνηθίσαμε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ούτε για το γεγονός ότι έρχεται σε άσχετο σχέδιο νόμου εναρμόνισης με την Οδηγία 2014/92/ΕΕ, αλλά για το ίδιο το περιεχόμενό της.

Με ημερομηνία κατάθεσης 10-3-17 προτείνεται η Τροποποίηση του Σχεδίου Σύμβασης Δωρεάς του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος. Κι αναρωτήθηκα στις 23 Φεβρουαρίου 2017 που έγινε μετά Βαΐων και κλάδων η παράδοση στο Ελληνικό Δημόσιο του Κέντρου Πολιτισμού, εκεί που είχε μαζευτεί η πολιτική, πολιτιστική και οικονομική αφρόκρεμα του τόπου. Εκεί που ο πρωθυπουργός εν μέσω προβολέων και χαμόγελων παραλάμβανε και ο υπουργός Οικονομικών υπέγραφε. Τι ακριβώς παρέλαβαν και υπέγραψαν;

Σύμφωνα με την επίμαχη Τροπολογία, που έρχεται στην Βουλή την επόμενη εβδομάδα, η Σύμβαση Δωρεάς είναι σήμερα ακόμη σε φάση Σχεδίου και μάλιστα στην αιτιολογική της έκθεση μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η τροποποίηση κρίνεται αναγκαία γιατί “ δεν ορίζεται και η ακολουθητέα διαδικασία για την πραγματοποίηση της εν λόγω δωρεάς και την παράδοση στο Ελληνικό δημόσιο” Δηλαδή στις 23 του περασμένου Φλεβάρη, τι ακριβώς κάναμε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ; Τζάμπα Φιέστα;

Μετά από αυτά υπάρχει κάποιος που εντυπωσιάζεται από το γεγονός ότι η ισχύς της προτεινόμενης Τροπολογίας αρχίζει την 22 -2-2017;”