Θα ψηφίσετε με χρονοκαθυστέρηση πενταετίας έναν ήδη ψηφισμένο νόμο του ΠΑΣΟΚ!
Ομιλία στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, ‘Ερευνας και Θρησκευμάτων για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση (βίντεο)

“Σήμερα συζητάμε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση υπό τη σκιά του ευτράπελου διαγωνισμού για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Εάν δεν ήταν τόσο τραγικό το πισωγύρισμα σε συνθήκες ολοκληρωτισμού που διαπράττεται αυτή τη στιγμή από την Κυβέρνηση, θα μπορούσε να είναι ξεκαρδιστικό ανέκδοτο” δήλωσε η Βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου, στην ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής, την Τρίτη 30 Αυγούστου, κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις.»

Το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα, είναι η αφορμή για να μπορέσει ο αρμόδιος Υπουργός να παρουσιάσει το έργο του στο Υπουργείο ενόψει και του επικείμενου ανασχηματισμού. Γιατί, τι άλλο μπορεί να είναι ένα νομοσχέδιο που τα μισά του άρθρα είναι ήδη ένας ψηφισμένος, εν ισχύ νόμος του κράτους; Και αναφέρομαι στον ν.4027/2011, Διαμαντοπούλου-Γεννηματά” επισήμανε.

Απευθυνόμενη στον Υπουργό κ.Φίλη είπε: “Δεν σας προβληματίζει, ειδικά εσάς της Αριστεράς, η εκτόξευση των στρατιωτικών και των αστυνομικών σχολών, η κατακόρυφη πτώση των παιδαγωγικών σχολών, η επιλογή των μαθητών όχι με γνώμονα το τι θέλουν να σπουδάσουν, αλλά πόσα χιλιόμετρα απέχει η σχολή από το σπίτι τους;”

“Για εσάς στην πραγματικότητα η ιδιωτική εκπαίδευση είναι ο ταξικός και ο ιδεολογικός εχθρός. Εμείς θέλουμε, και αυτό σχεδιάζουμε, ένα δημόσιο σχολείο που οι γνώσεις που θα προσφέρει και η μαθησιακή διαδικασία θα συναγωνίζεται με αξιώσεις και θα ξεπερνά την παρεχόμενη εκπαίδευση του κάθε ιδιωτικού σχολείου.”

“Όσον αφορά το άρθρο 36, ο Υπουργός κρατάει τα χαρτιά του κλειστά, θέλει εν λευκώ εξουσιοδότηση για να αποφασίσει για τα πάντα. Δεν ξέρω αν είναι προχειρότητα ή αν είναι έλλειψη οποιουδήποτε σχεδίου” κατέληξε.

Δείτε το σχετικό βίντεο: