Η κυβέρνηση δυναμιτίζει κάθε δυνατότητα συναίνεσης
Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής (βίντεο)

“Είναι πράγματι κρίμα που η Κυβέρνηση δυναμιτίζει κάθε δυνατότητα ευρύτερης συναίνεσης. Για μια ακόμη φορά, σε ένα Σχέδιο Νόμου που θα μπορούσαμε να βρούμε κοινό τόπο συνεννόησης, την προδίδει η προχειρότητα και η μόνιμη ασυνέπεια λόγων και έργων. Μόνο σ’ αυτό είστε συνεπείς, κύριοι της Κυβέρνησης: στην ασυνέπειά σας”, δήλωσε η βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Χαρά Κεφαλίδου κατά τη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του προς ψήφιση Σχεδίου Νόμου για την Έρευνα.

“Φέρατε ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο, πολυδιαφημισμένο και πολλά υποσχόμενο και το κάνατε κουρελού. Θα περίμενε κανείς με τόση προετοιμασία, κάτι περισσότερο από ένα εμβαλωματικού χαρακτήρα νομοσχέδιο που, παρά τις αρκετές ρυθμίσεις στη σωστή κατεύθυνση, αρνείται να λύσει ριζικά σοβαρά ζητήματα της ερευνητικής κοινότητας στην χώρα. Γιατί; Γιατί χρειάστηκαν 16 μήνες διακυβέρνησης για να φέρετε ένα νομοσχέδιο μπάλωμα στον ν.4310/14;” συνέχισε.

“Αλλά τι να περιμένει κανείς από μια Κυβέρνηση που ο Υπουργός Παιδείας ξηλώνει την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων 15 μέρες πριν τις Πανελλήνιες και αντί να επεκτείνει το θεσμό του ολοήμερου σχολείου τα καταργεί εν μία νυκτί. Έτσι αντιλαμβάνεται την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου Αφού διέλυσε τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, σειρά έχει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Αντί για μαθήματα προαγωγής δεξιοτήτων και ξένων γλωσσών, τα παιδιά μας θα αφήνονται στη μεσημεριανή ραστώνη από τις 13.15 και οι γονείς θα βάζουν πατίνια να τα τρέχουν με τα λεφτά που δεν έχουν σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα. Οι παροχές του δημόσιου σχολείου, για το οποίο κόπτεσθε, γυρίζουν τρέχοντας   δεκαετίες πίσω. Κάπως έτσι, ο μέσος μαθητής του λυκείου αντί για επάρκεια στην πληροφορική και στην ξένη γλώσσα θα αποκτά δεξιότητες στο τάβλι και την πρέφα. Αλλά θα μου πείτε, με αυτά τα προσόντα στην Ελλάδα κάποιοι έχτισαν ολόκληρη πολιτική καριέρα”, κατέληξε.

Δείτε το σχετικό βίντεο: